Midwinterviering Met Kiva

KIVA Midwinterviering

Ook dit jaar willen we weer een Midwinterviering organiseren. Het is altijd weer een warm samenzijn in dit donkere deel van het jaar. We vieren dat het licht de duisternis weer zal overwinnen. Dat we ons verbonden voelen met de seizoenen, Moeder Aarde, en onze gezamenlijke groei onderweg naar een hoger bewustzijn.

We hebben dit jaar voor een bijzondere invalshoek gekozen.
We laten eerst een film zien over de wijsheid van inheemse volken en wat wij ervan kunnen leren: KIVA | The Call of the Wisdom Keepers.  En er is muziek van bijzondere instrumenten zoals de Keltische harp en een Vlaamse doedelzak. Ook wordt er een oud Keltisch verhaal gedeeld, en kan er weer lekker samen gedrumd worden aan het einde!

KIVA | The Call of the Wisdom Keepers
Een film van Marijke Kodden & Jaap Verhoeven.
Producers: Marijke Kodden & Rakinah Buttner.

Speciale gastsprekers:
* Marijke Kodden
* KIVA Elders Philip en Theresia van der Zee
* Danny Vader en Hélène van Engelen

We leven in een wereld van chaos en verdeeldheid. In een wereld die steeds verder van de natuur verwijderd en uit balans lijkt, is er een grote behoefte aan een ander perspectief, dat van harmonie en her-verbinding.
Deze film legt de essentie van de unieke en eeuwenoude KIVA-ceremonie vast, waar leiders van inheemse volkeren uit de hele wereld samenkomen voor vrede, gelijkheid en her-verbinding met de aarde én elkaar! ‘De oorspronkelijke volkeren zijn het contact met de natuur nooit verloren, realiseren zich dat we natuur zíjn en kunnen ons inspireren om een meer verbonden en duurzame manier van leven te creëren.

Synopsis:
In 1968 kreeg medicijnman Raymundo Tigre Perez (Mexico/VS) een visioen Hij zag inheemse Wisdom Keepers van over de hele wereld verenigd in een cirkelvormige kuil – met een vuur in het hart – een ceremonie uitvoeren. Een spirituele ceremonie voor de aarde, voor vrede en welzijn van alle levende wezens. Pas later ontdekte hij dat dit een KIVA was, een eeuwenoude ceremonie die al 3000 jaar geleden door de Anasazi werd gebruikt. Honderden Inheemse Wisdom Keepers beantwoordden zijn oproep en deze KIVA-ceremonies vinden al meer dan 30 jaar over de hele wereld plaats. De KIVA-ceremonie is een collectieve oproep van de hele inheemse bevolking: zij hebben het contact met de natuur nooit verloren en kunnen met hun eeuwenoude wijsheid ons leiden naar een meer verbonden en duurzame manier van leven.

Door de ontroerende gebeden en de indrukwekkende gesprekken met de Wisdom Keepers wordt de kijker uitgenodigd om na te denken over hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen. ‘Omdat ze huilt en haar kinderen naar huis roept!’ Via de KIVA-ceremonies wereldwijd, komt deze roep en uitnodiging vanuit alle inheemse volkeren. Tegelijkertijd brengen de Wisdom Keepers heling en oplossingen door het delen van ceremonie, gebeden en eeuwenoude inheemse wijsheid.

Marijke Kodden begon in 2018 met het filmen van de unieke KIVA-ceremonies in Nederland en reisde in 2019 naar de KIVA in Mexico, India en terug naar de KIVA in Nederland. Veel Wisdom Keepers werden geïnterviewd en samen met beste vriendin Rakinah Buttner en Jaap Verhoeven (die in 2021 betrokken raakte en verbonden is aan KIVA Duitsland) werd een hoopvolle documentaire gemaakt, waarin de KIVA ons laat zien hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen.

Voor meer achtergrond info en de trailer: www.kiva-wisdomkeepers.com

Over Philip van der Zee
Elder Philip van der Zee vertegenwoordigt onze voorouderlijke Europese wortels in de heilige ruimte, dicht bij het hart van de Kiva-ceremonie. Philip Aswind is een verhalenverteller die gespecialiseerd is in Germaanse/Noordse en Keltische mythologie. Zijn spirituele reis begon in ’86, waarbij hij deelnam aan en inheemse Aarde-ceremonies organiseerde, actief in zowel culturele als spirituele disciplines. Philip was aanwezig als oudste/wijsheidsbewaarder bij de Kiva in Nederland 3x, Mexico 3x, Kumbha Mela India en Duitsland 3x. In de documentaire kun je hem de Vlaamse doedelzak horen bespelen.

Over Theresia van der Zee
Sinds haar kindertijd reist Theresia (Fluisteraar) door de werelden van haar sterrenvoorouders en Elfenfamilies. Ze was een beetje een vreemd en dromerig meisje…niet van deze wereld, zeiden sommigen. Ze sprak niet veel en bleef enigszins verborgen voor groepen mensen. Dat voelde soms een beetje eenzaam, totdat ze een Ierse oude Bard ontmoette die haar vertelde dat ze “een van de Fae-mensen” is. En dat ze niet moet vergeten om de kennis en energie van de Fae te delen met mensen van nu. Het is tijd om te verbinden …..

Meer informatie:  www.donderelf.nl


Over Danny Vader & Hélène van Engelen
Danny en Hélène zijn de drijvende kracht achter Firekeeper Academy. Met meer dan 30 jaar ervaring in uiteenlopende sectoren zoals bankieren, IT, consultancy en gezondheidszorg, brengen ze een enorme hoeveelheid expertise mee. Wat hun werk echter echt uniek maakt, is hun diepe spirituele reis en hun toewijding aan persoonlijke groei.

Danny en Hélène zijn pioniers in transformatie. Geïnspireerd door inheemse culturen en de diepgaande wijsheid van de natuur, hebben ze een unieke aanpak ontwikkeld. Ze begeleiden mensen bij het opnieuw definiëren van hun persoonlijke en professionele talente en mogelijkheden. Hun holistische aanpak combineert emotionele intelligentie, natuur wijsheid en praktische spiritualiteit, en helpt leiders en groepen om met wijsheid en compassie door het leven te gaan.

Danny en Hélène hebben een uitzonderlijk vermogen om te luisteren. Ze creëren een ruimte waarin persoonlijke transformatie kan ontstaan. Hun missie is om mensen te helpen hun innerlijke wijsheid te vergroten, hun levensmissie te volgen en een betekenisvolle impact te maken.

Meer informatie: www.firekeeperacademy.com

 Kiva 3kopie


Reserveren
Reserveren noodzakelijk (zie hieronder)

Betaling gaat via iDEAL.
Je krijgt meteen een e-ticket en een factuur per mail toegestuurd.

Het is ook mogelijk om contant aan de kassa te betalen. Laat het ons dan even weten via de mail.

Vragen via post@in-zicht.nl

Inschrijven

Form/ticket icon icon
€ 22
Form/up small icon icon Form/down small icon icon
Available kaarten: 110

Op 18-12-2024 in de grote zaal in 't Haske in Joure

Het "" ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.
Total: 0

Datum

18 dec 2024

Tijd

19:30 - 22:20

Deelname

€22,00

Locatie

Zalencentrum 't Haske - Joure
Vegelinsweg 20, 8501 BA Joure
Website
https://www.haske-joure.nl/
Categorie
Lees meer & aanmelden
Shopping Basket